Kennisbank

Voorkom financiƫle schade met grondige voor- en eindinspecties bij woningen

Als vastgoedbelegger wil je natuurlijk het liefst dat je huurders hun woning netjes en zonder schade achterlaten. Maar helaas komt het regelmatig voor dat er toch schade blijkt te zijn bij vertrek van een huurder. En dan kan het een lastig en kostbaar proces zijn om de schade te verhalen op de huurder.
Om deze problemen te voorkomen, is het uitvoeren van grondige voor- en eindinspecties van groot belang.

Voorinspectie

Bij de voorinspectie wordt direct na opzegging van de huurder een grondige inspectie uitgevoerd. Hierbij worden alle technische risico’s in kaart gebracht en worden alle zaken die de huurder dient te herstellen vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan losse kitnaden in de douche of het witten van de wanden. Door deze voorinspectie uit te voeren, ben je als belegger juridisch beschermd wanneer er schade blijkt te zijn. Als er geen voorinspectie wordt uitgevoerd, mag je alleen de kosten doorbelasten aan de huurder die hij of zij zelf ook had moeten maken. Dit betekent bijvoorbeeld wel een vergoeding voor de aanschaf van witte verf, maar niet het loon van de schilder.

Eindinspectie

Bij de eindinspectie worden alle sleutels ingeleverd en wordt opnieuw een grondige inspectie uitgevoerd. Hierbij worden alle eventuele schades vastgelegd, inclusief meer dan 100 foto's van de woning. Door deze eindinspectie uit te voeren, weet je als belegger precies welke schade de huurder heeft achtergelaten en welke schade later is ontstaan. Dit kan bij een eventueel juridisch geschil van groot belang zijn. Als er geen eindinspectie wordt uitgevoerd, kan dit leiden tot afwijzing van je schadeclaim.

Voordelen voor- en eindinsepectie 

Het uitvoeren van grondige voor- en eindinspecties biedt als belegger verschillende voordelen. Zo kun je bij schade deze doorbelasten aan de (vertrekkende) huurder die deze schade heeft aangericht. Daarnaast kun je door deze inspecties kleine schades sneller herstellen en grotere schade voorkomen. En door duidelijke foto’s en een klachtbeschrijving, kun je ook snel schakelen met aannemers.

Wil je beschermd zijn bij eventuele schade door huurders? 

Laat dan grondige voor- en eindinspecties uitvoeren door een zorgvuldige partij. Bij Perfect Rent nemen we graag de inspecties uit handen, zodat je geen directe confrontatie hebt met de huurder en juridisch maximaal beschermd bent. 

Mis nooit meer een update

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig waardevolle informatie in je inbox.

Bedankt! Wij houden je op de hoogte bij nieuws in onze kennisbank!

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of je alle velden (goed) hebt ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms