visuals beleggers-kennisbank 1920x800
Kennisbank

Kennisbank voor beleggers

Welkom! Of je nu je eerste stappen zet in de beleggingswereld of al een uitgebreide portfolio beheert, deze kennisbank staat klaar om je te voorzien van heldere, toepasbare inzichten in de verhuur en het beheer van woningen en bedrijfsonroerend goed (BOG).

Voorkom financiƫle schade met grondige voor- en eindinspecties bij woningen

Als vastgoedbelegger wil je natuurlijk het liefst dat je huurders hun woning netjes en zonder schade achterlaten. Maar helaas komt het regelmatig voor dat er toch schade blijkt te zijn bij vertrek van een huurder. En dan kan het een lastig en kostbaar proces zijn om de schade te verhalen op de huurder.
Om deze problemen te voorkomen, is het uitvoeren van grondige voor- en eindinspecties van groot belang.

De liberalisatiegrens vanaf 1 januari 2024! Doe er je voordeel mee als belegger.

De liberalisatiegrens voor huurwoningen lijkt per 1 januari 2024 te stijgen van €808,06 naar €879,66. Dit betekent dat voor woningen die vóór 31 december 2023 als geliberaliseerd werden beschouwd met 136 punten, per 1 januari 2024 maar liefst 148 punten nodig zijn. Dit kan ervoor zorgen dat veel woningen bij de jaarwisseling onverwachts in de sociale sector vallen.  Bovendien verandert ook de WOZ-waarde per 1 januari, wat invloed kan hebben op het puntenaantal van de woning.

Servicekosten voor woningen: wat zijn de voorwaarden en is er verschil tussen de vrije en gereguleerde sector?

Als verhuurmakelaar en vastgoedbeheerder zien we vaak dat servicekosten onterecht aan huurders worden doorbelast, zoals bijvoorbeeld kosten voor liftonderhoud of een VvE-bijdrage. Het onjuist berekenen van servicekosten kan nare gevolgen hebben voor eigenaren. Wist je dat huurders tot 5 jaar na dato onterecht betaalde servicekosten kunnen terugvorderen? Maar waar staat welke kosten mogen worden doorbelast en wat zijn de verschillen tussen geliberaliseerde (vrije sector) en sociale huurwoningen? 

Wat is de toegestane huurverhoging in 2024?

Elk jaar zijn er nieuwe maximale percentages en bedragen voor huurverhoging, met specifieke regels voor zowel sociale huurwoningen als woningen in de vrije sector. Dit zijn de regels voor de huurverhoging in 2024.

 

Waarborgsom bij huurwoningen: Wat je als eigenaar moet weten

De Wet Goed Verhuurderschap stelt duidelijke eisen aan de waarborgsom, met potentieel grote gevolgen voor jou als verhuurder wanneer je deze regels niet kent. In dit artikel vind je alles wat je moet weten om aan de wet te voldoen en problemen te voorkomen.

 

Mis nooit meer een update

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig waardevolle informatie in je inbox.

Bedankt! Wij houden je op de hoogte bij nieuws in onze kennisbank!

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of je alle velden (goed) hebt ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms