Kennisbank

De liberalisatiegrens vanaf 1 januari 2024! Doe er je voordeel mee als belegger.

De liberalisatiegrens voor huurwoningen lijkt per 1 januari 2024 te stijgen van €808,06 naar €879,66. Dit betekent dat voor woningen die vóór 31 december 2023 als geliberaliseerd werden beschouwd met 136 punten, per 1 januari 2024 maar liefst 148 punten nodig zijn. Dit kan ervoor zorgen dat veel woningen bij de jaarwisseling onverwachts in de sociale sector vallen.  Bovendien verandert ook de WOZ-waarde per 1 januari, wat invloed kan hebben op het puntenaantal van de woning.

De nieuwe liberalisatiegrens is nog niet officieel bekendgemaakt maar uit een Staatcourant van 1 december blijkt dat de rekenhuur voor huurtoeslag per 1 januari 2024 stijgt van €808,06 naar €879,66. De rekenhuur is doorgaans gelijk aan de liberalisatiegrens. 

Voor meer details verwijzen we je graag naar de officiële bekendmaking in de Staatscourant.

💡 Tip voor verhuurders: Als jouw woning per 1 januari beschikbaar komt en mogelijk onder de nieuwe, maar boven de oude liberalisatiegrens valt, overweeg dan om de huurovereenkomst per 31 december te laten ingaan. Op die manier blijft de oude grens van 136 punten van toepassing.

Mis nooit meer een update

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig waardevolle informatie in je inbox.

Bedankt! Wij houden je op de hoogte bij nieuws in onze kennisbank!

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of je alle velden (goed) hebt ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms