Korte Hoogstraat

Kenmerken

Type
Appartement
Huurprijs
€ 1.625,- excl.
Plaats
Rotterdam
Wijk
Centrum
Oppervlakte
75m²
Interieur
Gemeubileerd
Slaapkamers
2
Geschikt voor
1 - 2 personen
Beschikbaar per
1 sep 2021
Huurperiode
minimaal 12 maanden
Download brochure

Omschrijving

Stoer en luxe, volledig gemeubileerd 3-kamer appartement van ca. 75m2 aan de Korte Hoogstraat in het centrum van Rotterdam te huur. Het appartement, met een nieuwe linoleumvloer in cementkleur en zwarte stalen kozijnen, is opnieuw ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de moderne expat. Het is gelegen op de tweede verdieping van een appartementencomplex uit het begin van de jaren vijftig, naast het Schielandshuis en op 1 minuut lopen van het meest centrale kruispunt van de metro (Beurs/ WTC). Dit deel van het centrum staat bekend als relatief rustig, terwijl in de buurt diverse high-end restaurants zoals Fitzgerald, FG Foodlabs en Joelia te vinden zijn en zich aan de overkant enkele van de leukere espresso bars en modewinkels bevinden. Hier wil je wonen! De markt en de beroemde Markthal, een MVRDV-ontwerp, staan letterlijk voor de deur. De bruisende Witte de Withstraat ligt op 5 minuten lopen. Het Centraal Station, het hoofdkantoor van Unilever en het Erasmus Medisch Centrum zijn slechts één of twee haltes met metro of tram, of een kort fietstochtje verwijderd.

Indeling en kenmerken:
Entree in de ruime woonkamer (25,9m2) is aan de voorkant van het gebouw met uitzicht op de winkelstraat . Het heeft een dressoir, een comfortabele bank, een openhaard, een aantal stoelen om samen te zitten en een diner/werktafel. De badkamer heeft een inloopregendouche van Grohe, een handdoekradiator en een aparte hoek met een nieuwe wasmachine en droger (4,6m2). Het toilet is afgewerkt met gebroken witte klassieke facet tegels. Eén slaapkamer (15,7m2) heeft twee grote nieuwe boxspringbedden geheel van natuurlijke materialen en indien gewenst één topper. De tweede slaapkamer (8,6m2) heeft een nieuw ruim bed, een klein bureau en een kast. Beide hebben op maat gemaakte stille jaloezieën. De keuken is uitgerust met een espressomachine, waterkoker, afzuigkap, koelkast, vriezer, vaatwasser, oven en een design glazen wijnkoeler (10,3m2). Vanuit de keuken opent de deur naar een klein balkon, met een wijntafel en uitzicht op de Coolsingel, het Schielandshuis en de oude HBU Bank. De meeste kamers tonen klassieke archieffoto's of havenfoto's van Rotterdam. Geheel verwarmd door centrale verwarming. In de kelder is er droge opslagruimte van 11m2 beschikbaar.

Voorwaarden:
- De maandelijkse huur bedraagt € 1.625,-. De bijkomende maandelijkse kosten bestaan uit gas, water, elektra, internet, tv en gemeentelijke belastingen en bedragen naar schatting ca. € 175,- (zonder enkele garantie). Als makelaar helpen wij kosteloos bij het afsluiten van de nutsvoorzieningsovereenkomsten.
- Het aanvragen van huurtoeslag is niet mogelijk.
- De waarborgsom bedraagt € 1.625,-.
- Bewoning is mogelijk voor een maximum van 2 personen.
- De minimale huurperiode is gelijk aan 12 maanden.
- Roken in de woning is niet toegestaan.
- Huisdieren zijn niet toegestaan.
- Betaald parkeren met bewonersparkeervergunning.

Inkomenseis werkenden:
- Netto inkomen van 2,5 keer de huur bij 1 persoon en 3 keer de huur bij 2 personen.
- Bij werknemers: een resterende looptijd arbeidsovereenkomst van min. 10 maanden of een intentieverklaring voor verlenging.
- Bij zelfstandigen: een bevestiging van het inkomen door een externe boekhouder voor het volledige afgelopen boekjaar en het huidig boekjaar (prognose).
- In andere gevallen kan men eventueel met een borgsteller, of een met 1 á 2 maanden huur verhoogde waarborgsom, in aanmerking komen.

Inkomenseis studenten:
- Deze woning is niet geschikt voor studenten.

Inkomenseis borgsteller:
- Wonend of werkend in Nederland.
- Voldoende inkomen en/of vermogen om naast de eigen lasten ook aan de huurverplichtingen uit de borgstelling te kunnen voldoen.
- Verder dezelfde eisen als voor werknemers of zelfstandigen.

Interesse?
Wij plannen bezichtigingen via de mail in. Zo kunnen wij u een duidelijk beeld van het huurproces geven. Reageer daarom op de advertentie of mail ons. Wij reageren normaliter binnen twee werkdagen. Alvast bedankt voor uw moeite!

Locatie

[ { "lat": 51.91926778385103, "lng": 4.482063800096512 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Reageren

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

* verplichte velden

DEZE WONING BEZICHTIGEN?

SCHRIJF U EERST GRATIS IN.

INSCHRIJVEN